Наступ на Сирію: Ердоган жорстко відреагував на скандальний лист Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Наступ на Сирію: Ердоган жорстко відреагував на скандальний лист Трампа

Наступ на Сирію: Ердоган жорстко відреагував на скандальний лист Трампа
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп надіслав листа голові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, який той відправив буквально на смітник. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Turk.

За словами анонімного посадовця турецького уряду, державний лідер обурився через заклики Трампа.

"Ердоган відхилив листа та відправив його у кошик для сміття", - стверджує джерело.

Того ж самого дня турецький лідер офіційно оголосив про початок військової операції на території Сирії.

Напередодні цієї дати президент Сполучених Штатів наказав вивести з країни американські підрозділи, що де-факто відкрило шлях для Анкари.

Наступ турецьких військ у сусідній державі, спрямований проти курдів, викликав невдоволення світової спільноти. Окремі країни анонсували скасування постачання зброї у Туреччину, а Вашингтон ініціював санкції.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецька федеральна канцлерка Ангела Меркель закликала Ердогана зупинити наступ, назвавши операцію великою драмою. Вона відзначила, що ці події матимуть величезні геополітичні наслідки, а Туреччина не отримає найближчим часом зброї від уряду Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?