Це драма: Меркель несподівано звернулась до Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Це драма: Меркель несподівано звернулась до Туреччини

Це драма: Меркель несподівано звернулась до Туреччини
Джерело:  online.ua

Канцлерка ФРН Ангела Меркель закликала Туреччину припинити військову операцію проти курдів на півночі Сирії. З даною заявою вона виступила під час виступу в Бундестазі, повідомляє ONLINE.UA із посиланням на Reuters.

"Останніми днями я наполегливо закликала Туреччину...припинити свою військову операцію проти курдських військових, і я знову наголошую на цьому. Це гуманітарна драма з величезними геополітичними наслідками, тому Німеччина не поставлятиме зброю Туреччині за теперішніх умов", - додала вона.

Як відомо, раніше турецький лідер заявив, що наступ на північному сході Сирії завершиться, якщо курдські загони в регіоні складуть зброю та вийдуть із запланованої "безпечної зони". Туреччина хоче переселити 3,5 мільйони сирійців у безпечну зону, розміщену в 30 км на території Сирії, що простягається від річки Євфрат до іракського кордону, включаючи місто Манбідж.

Війська Ердогана почали наступ у північній Сирії після того, як президент США Дональд Трамп оголосив про вихід військ з регіону. Після турецького вторгнення США запровадили санкції проти Анкари та закликали припинити вогонь.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Білого дому Дональд Трамп написав лист президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, в якому закликає зупинити вторгнення Туреччини до Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?