Наступ на українське православ'я: в МЗС України відреагували на затримання архієпископа ПЦУ Климента в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Наступ на українське православ'я: в МЗС України відреагували на затримання архієпископа ПЦУ Климента в Криму

Наступ на українське православ'я: в МЗС України відреагували на затримання архієпископа ПЦУ Климента в Криму
Джерело:  online.ua

У МЗС України засудили незаконне затримання архієпископа ПЦУ Климента в окупованому Криму. В українському дипвідомстві стурбовані свавіллям російських силовиків, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми стурбовані повідомленнями про затримання в окупованому Росією Криму архієпископа Православної церкви України Климента. Російські окупанти продовжують планомірний наступ на українське православ'я в Криму. Справжні утиски релігійних свобод і прав віруючих відбуваються на окупованих Росією територіях. Залучимо увагу до затримання владики Климента в ООН, РЄ і ОБСЄ", - написала речниця МЗС України Катерина Зеленко в соцмережі.

Затримання архієпископа ПЦУ Климента також прокоментувала уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова. Вона вважає, що російські силовики затримали українського архієпископа, щоб приховати правду про стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба.

"Тільки що мені вдалося зв'язатися з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом (Кущ), якого незаконно затримала окупаційна поліція на автовокзалі міста Сімферополя ... Він запевнив мене, що в поліції тільки через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу. Я вважаю, що причиною для затримання Климента є його запланована поїздка в СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідування там українського політв'язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було дано дозвіл. РФ боїться, що всьому світу стане відома правда щодо стану здоров'я Павла. Їм є, що приховувати!" - зазначила Денисова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські силовики звинуватили архієпископа ПЦУ Климента в крадіжці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?