Затримання архієпископа ПЦУ Климента в Криму: російські силовики озвучили причину
Категорія
Україна
Дата публікації

Затримання архієпископа ПЦУ Климента в Криму: російські силовики озвучили причину

Затримання архієпископа ПЦУ Климента в Криму: російські силовики озвучили причину
Джерело:  online.ua

Затриманого в окупованому Криму архієпископа Кримської єпархії автокефальної Православної церкви України (ПЦУ) Климента звинуватили в крадіжці в церкви, через що і було проведено його затримання.

Таку причину назвали російські силовики, які зняли Климента з автобуса, на якому він повинен був їхати в Ростов-на-Дону на суд українського політв'язня Павла Гриба, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр журналістських розслідувань.

"Як мені сказали в черговій частині, був дзвінок з повідомленням, що в Сімферополі в церкви на вулиці Севастопольській щось вкрали. Тобто, хтось нібито подзвонив, що в моїй церкві крадіжка. І тому вони мене затримали на автовокзалі, зняли вже з автобуса. Це все брехня. Так як про те, хто я, вони дізналися, тільки коли привезли в райвідділ. І через 30 хвилин вони придумали таку версію", - розповів архієпископ представникам центру.

На затримання Климента вже відреагувала уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денисова. Вона повідомила, що намагається зв'язатися з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою.

"Подзвонила до Москальковой, поки вона не на зв'язку. Написала їй повідомлення! Буду намагатися з нею зв'язатися. Працюємо", - підкреслила Денисова.

Відзначається, що на даний момент архієпископ Климент знаходиться в відділенні поліції Центрального району Сімферополя. Він очікує адвокатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Сімферополі з невідомих причин затримали архієпископа ПЦУ Климента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?