Наступ окупантів на Донбасі захлинається
Категорія
Україна
Дата публікації

Наступ окупантів на Донбасі захлинається

Наступ окупантів на Донбасі захлинається
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що попре концентрацію значних сил на сході України, кремлівській окупаційній армії не вдається досягти значних успіхів у наступі на території Луганської та Донецької областей.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти виснажили власні сили через масштабний наступ на сході України 

Армія РФ продовжує обстріли населених пунктів у прикордонній смузі на Сумщині.

На Харківщині окупаційні війська РФ намагаються не допустити просування ЗСУ у бік лінії державного кордону.

Ворог намагається утримувати зайняті рубежі та постійно веде обстріли населених пунктів Черкаські Тишки, Руські Тишки, Петрівка і Тернова.

Окрім цього окупанти готуються поновити наступ у бік Слов'янська. Російські військові здійснювали артилерійські обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Гусарівка, Велика Комишуваха, Богородичне, Святогірськ та інших. Ворожа авіація продовжила завдавати авіаудари в районі Довгенького.

Наступ армії РФ триває на території Донецької області. У той же час ворог намагається закріпитись на захоплених позиціях у місті Лиман.

Тривають запеклі бої за Сєвєродонецьк. В районі населеного пункту Боброве ворог зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Силами штурмової авіації завдав авіаційних ударів в районі Устинівки.

Окупанти намагаються покращити тактичне положення на Бахмутському напрямку. За підтримки вогню мінометів та артилерії ворог проводив наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Володимирівка, Василівка, Комишуваха та Миронівка. Успіху не мав, зазнав втрат, відійшов. Силами армійської авіації завдав авіаударів поблизу Яковлівки.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Ворог здійснив невдалу спробу наступу в районах населених пунктів Кам’янка та Веселе.

На території Запорізької області армія РФ зупинила наступальні дії. Також окупанти припинили наступ у напрямку Курахового та Новопавлівська.

На Південнобузькому напрямку ворог, в результаті наступальних дій українських підрозділів зазнав втрат та зайняв оборону на невигідних рубежах в районі населеного пункту Костромка. Вживає заходів з відновлення втрачених позицій за рахунок перекидання резервів на загрозливі напрямки.

Російські окупанти здійснили вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Лимани, Степова Долина, Луч, Партизани, Червоний Яр, Трудолюбівка та інших.

З метою поповнення втрат ворог посилює угруповання знятими зі зберігання застарілими зразками озброєння та військової техніки, зокрема, танками Т-62 та БМП-1.

За минулу добу тільки на Донецькому та Луганському напрямках відбито 7 атак ворога, знищено 1 танк та 6 ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БпЛА типу "Орлан-10". Ворог також зазнає втрат і на інших напрямках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?