Наступ Туреччини: сирійська армія почала укріплювати зайняту Ракку
Категорія
Світ
Дата публікації

Наступ Туреччини: сирійська армія почала укріплювати зайняту Ракку

Наступ Туреччини: сирійська армія почала укріплювати зайняту Ракку
Джерело:  online.ua

Курди передали сирійське місто Ракка, яке було одним з оплотів бойовиків "ІДІЛ", під контроль офіційного уряду країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Підрозділи урядової армії САР зайшли у місто. Вони почали облаштовувати військові пости.

"Відомості надійшли декілька днів потому після того, як курдські сили, що звільнили місто від "Ісламської держави", уклали угоду з сирійським урядом щодо розміщення військ на межі", - відзначає агентство.

Наразі немає жодних даних стосовно зміни порядку над містом. Сирійські медіа - окрім продамаських - ще мовчать.

Нагадаємо, минулого тижня влада Туреччини оголосила початок військової операції на території сусідньої Сирії. Анкара заявила про загрозу з боку курдських загонів та вирішила жорстко ліквідувати її.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький президент Реджеп Таїп Ердоган висунув ультиматум щодо наступу на Сирію. Він стверджує, що єдиний спосіб завершити військову операцію в САР - роззброїти курдів та вимусити їх залишити так звано "безпечну зону" на півночі країни. Анкара планує повернути у цей регіон мільйони біженців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?