Наступна – Україна: експерт зробив важливе попередження через "інтеграцію" Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Наступна – Україна: експерт зробив важливе попередження через "інтеграцію" Білорусі

Наступна – Україна: експерт зробив важливе попередження через "інтеграцію" Білорусі
Джерело:  Еспресо

Відомий український журналіст, публіцист та політичний експерт Віталій Портников звернув увагу на те,що збереження суверенітету Білорусі вкрай важливе і для України. На його думку, якщо РФ все ж вдасться здійснити аншлюс цієї держави, то наступна в черзі на повне знищення – саме Україна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Еспресо".

Портников підкреслює, що небезпеку, що нависла над Білоруссю, усвідомили і в США.

"Американський державний секретар Майк Помпео може відвідати Білорусь вже на початку січня. Якщо ця інформація підтвердиться, Помпео стане другим за кілька місяців американським високопосадовцем, який прибуде до Мінська і зустрінеться з президентом Олександром Лукашенком. І це при тому, що протягом десятиліття між США і Білоруссю не те що не було офіційних контактів на вищому рівні – навіть послів і тих не було", – написав журналіст.

За словами Портникова, американські політики звикли довіряти не публічним заявам і не чуткам з Telegram-каналів, а інформації своїх розвідувальних служб. І вони не можуть не розуміти, що у аншлюсу Білорусі можуть бути свої наслідки. Що цікаво, в Кремлі теж це добре розуміють. І саме тому так поспішають і тиснуть на Лукашенка.

"Для Києва візит Помпео до Мінська важливий вже хоча б тому, що кожен день, який віддаляє білоруський аншлюс, є для України шансом вистояти. Якщо Путіну вдасться приєднати Білорусь, то вже наступного дня він займеться Україною, її поглинанням. Займеться куди більш серйозно, ніж досі. Тому що Союзна держава, до складу якої увійдуть тільки Білорусь і Росія, Путіну зовсім не цікава. Російської імперії без України не буває", –пояснює експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко виступив з черговою резонансною заявою про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?