Наступник Меркель підтримав Україну і виступив проти зняття санкцій з Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Наступник Меркель підтримав Україну і виступив проти зняття санкцій з Росії

Наступник Меркель підтримав Україну і виступив проти зняття санкцій з Росії
Джерело:  online.ua

Новий глава Християнсько-демократичного союзу (ХДС), що входить в правлячу у ФРН коаліцію, Армін Лашет запевнив Україну в потужній підтримці. Він виступив проти зняття санкцій з Росії, незважаючи на те, що режим санкцій завдав шкоди економіці Німеччини і за скасування якого виступають німецькі підприємці. Лашет зазначив, що до сих пір фіксуються приховані і відкриті акти агресії з боку Росії проти України. Також він підкреслив, що хотів би більше бачити прогрес в реалізації Мінських домовленостей, спрямованих на врегулювання конфлікту на Донбасі. У зв'язку з цим він не бачить причин, щоб зняти санкції з Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Як і раніше мають місце приховані і відкриті акти агресії з боку на сході України, де домінує Росія. В основному санкції були прийняті за протизаконну анексію Криму. Інша частина торкається реалізації Мінських угод і конфлікту на сході України. Що стосується мінських домовленостей, то я б хотів бачити більше прогресу. У зв'язку з цим причини скасувати санкції зараз немає ", - пояснив свою позицію Лашет.

Наступник Меркель підкреслив, що невизнання анексії Криму Росією залишається позицією Німеччини і Заходу. Він також зазначив, що Росія є противником Заходу, не тільки по відношенню до України.

"Моя позиція по відношенню до Росії абсолютно прозора. Росія у багатьох відношеннях є противником. Це стосується багатьох регіонів в світі, де активна Росія", - додав Лашет.

У той же час новий глава ХДС звернув увагу на те, що в багатьох сферах Заходу і Німеччини важливо співпрацювати з Росією. Як приклад Лашет назвав зусилля по реалізації Паризької угоди по клімату, врегулювання конфліктів, таких як в Лівії.

Що стосується Північного потоку-2, то Лашет, як і уряд Меркель, не бачить причин блокувати проєкт через отруєння і арешт опозиціонера Олексія Навального. Новий голова ХДС запевнив, що в цьому проєкті враховані геостратегічні інтереси України.

"Я ясно давав зрозуміти, що це комерційний проєкт. Те, що ми отримуємо газ з Росії, є реальністю протягом 50 років, так це було і за часів холодної війни. І це буде необхідно в доступному для огляду майбутньому. Напад на Олексія Навального слід засудити найрішучішим чином. Росія повинна зараз затримати злочинців замість того, щоб брати під варту Навального. Але питання, чи буде газ надходити до нас по суші або по морю, не залежить від цього ", - додав Лашет.

Нагадаємо, Армін Лашет 22 січня був офіційно затверджений головою Християнсько-демократичного союзу. Передбачається, що саме він може стати новим канцлером ФРН після закінчення канденціі Меркель. Президент України Володимир Зеленський першим привітав Лашета з обранням. Вони вже провели телефонні переговори, в ході яких обговорили ситуацію на Донбасі і європейську перспективу України. Лашет запевнив Зеленського, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перша компанія Німеччини відмовилася добудовувати Північний потік-2 через санкції США, який могли вдарити по ній протягом декількох тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?