Перша компанія Німеччини відмовилася добудовувати Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Перша компанія Німеччини відмовилася добудовувати Північний потік-2

Перша компанія Німеччини відмовилася добудовувати Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Після того, як в Німеччині заблокували будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" через протест екологів, проєкт стали залишати не тільки європейські компанії, але і німецькі. 20 січня стало відомо, що компанія Bilfinger SE вийшла з будівництва спірного трубопроводу через санкції США, який могли вдарити по ній протягом декількох тижнів. Вона стала першою німецькою компанією, яка відмовилася добудовувати газопровід. Крім Bilfinger SE, з проєкту вийшла і швейцарська страхова компанія Zurich Insurance Group. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bild.

Як відомо, компанія Bilfinger SE мала з Nord Stream 2 кілька контрактів на суму 15 млн євро. Вона повинна була займатися розробкою, постачанням та пусконалагодженням систем управління і безпеки при експлуатації газопроводу. Крім того, Bilfinger SE повинна була проектувати, поставляти, монтувати і вводити в експлуатацію теплоелектростанції, що працює на резервному природному газі, потужністю 90 МВт + 30 МВт в німецькій точці виходу трубопроводу в Любміні.

Про вихід з проєкту Північний потік-2 Bilfinger поінформувала оператора і американські відомства, які запевнила, що розірве всі контракти і партнерські відносини з Nord Stream 2. Однак, в компанії побоюються, що Nord Stream 2 може подати в суд.

Bilfinger SE і Zurich Insurance Group стали не першими компаніями, які відмовилися добудовувати Північний потік-2. В кінці грудня через санкції участь в проєкті призупинила швейцарська компанія Allseas. На початку січня норвезька компанія Det Norske Veritas оголосила про відмову сертифікувати газопровід. 13 січня стало відомо про вихід з проєкту датської консалтингової інжинірингової компанії Rambøll.

Нагадаємо, напередодні США ввели нові санкції, спрямовані на блокування будівництва Північний потік-2. Керівництво російської компанії "Газпром" не виключає, що будівництво газопроводу доведеться призупинити або навіть скасувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині заблокували будівництво Північного потоку-2. Німецькі екологічні організації оскаржили видане Федеральним відомством з питань судноплавства і гідрографії дозвіл на продовження будівництва трубопроводу в водах ФРН, яке було видано 15 січня. У зв'язку з протестом екологів видане відомством дозвіл поки не має сили, а значить будівництво продовжувати не можуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?