Наступник Путіна: у Кремлі відповіли щодо пошуків послідовника
Категорія
Світ
Дата публікації

Наступник Путіна: у Кремлі відповіли щодо пошуків послідовника

Наступник Путіна: у Кремлі відповіли щодо пошуків послідовника
Джерело:  online.ua

Російська влада не шукає наступника для президента Володимира Путіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "ТАСС".

Прессекретар голови РФ Дмитро Пєсков нагадав про довготривалі повноваження Путіна. Вони завершуються лише 2024 року.

"До президентських виборів ще далеко, ми знаходимося у початковій стадії президентського циклу. Тому наразі про це ніхто не думає, зараз усі займаються напруженою працею", - пояснив представник.

Реакція Кремля пов'язана із заявою телепропагандиста Дмитра Кісельова про постійний пошук Путіним можливого наступника.

Нагадаємо, Володимир Путін обійняв посаду російського державного лідера на початку 2000 року. Він керував країною протягом двох термінів, до 2008.

Один президентський строк посаду займав чинний прем'єр-міністр Дмитро Медвєдєв, а Путін у той час очолював уряд. Законодавство РФ забороняє балотуватися на відповідний пост понад двох разів.

У наступні 4 роки влада змінила конституцію, що дозволило Путіну володарювати й далі. Він виграв вибори 2012 року, подовжив повноваження до 6 років та знову виграв на голосуванні 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Росії провели соціологічне опитування щодо образів, які місцеве населення хотіло б побачити на посаді президента. Серед них - Штірліц, Данило Багров, професор Преображенський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?