Наступниця Меркель заступилася за "Північний потік-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

Наступниця Меркель заступилася за "Північний потік-2"

Наступниця Меркель заступилася за "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

Очільниця німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що проект "Північний потік-2" може стати відповіддю на відмову Берліна від вугільної та атомної енергетики, передає ONLINE.UA з посиланням на ZDF.

"Це, звичайно, для мене не cердечна справа", - сказала голова ХДС про проект.

Але вона вказує на те, що він вже реалізовується, що підписано багато контрактів і що проект є відповіддю на відмову від вугілля та ядерної енергії. Тим не менш, це проект, який повинен враховувати інтереси безпеки України та інших держав регіону.

Однак, як канцлер, вона не обіцяла нічого, що не може бути зроблено, наприклад, для припинення проекту.

"Ми хочемо гарантій безпеки для України, що Україна, як і інші країни, є транзитною країною", - пояснила голова ХДС.

Вона також сказала, що російський уряд докладає багато сил, щоб послабити країни в ЄС і його безпосередніх сусідів, і про це потрібно "чітко говорити". "Ми повинні триматися разом як Європа", - додала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше наступниця канцлерки ФРН Ангели Меркель, голова Християнсько-демократичного Союзу (ХДС)  Аннегрет Крамп-Карренбауер, вкотре підтримала будівництво газопроводу "Північний потік-2"  та висловила невдоволення можливою реакцією США у вигляді санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?