"Не можна повернути назад": наступниця Меркель виступила з резонансною заявою щодо "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

"Не можна повернути назад": наступниця Меркель виступила з резонансною заявою щодо "Північного потоку-2"

"Не можна повернути назад": наступниця Меркель виступила з резонансною заявою щодо "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Наступниця канцлерки ФРН Ангели Меркель, голова Християнсько-демократичного Союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер, вкотре підтримала будівництво газопроводу "Північний потік-2" та висловила невдоволення можливою реакцією США у вигляді санкцій, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Політикиня нагадала, що Німеччина та Росія завжди підтримували економічні відносини, навіть на піку Холодної війни. І, мовляв, нині "Північний потік-2" входить у сферу інтересів обох країн.

"Північний потік-2" для мене, як і для інших, звичайно, не той проект, що я підтримую всім серцем. Однак основоположні рішення вже прийнято, проект не можна повернути назад", – прокоментувала очільниця ХДС.

Окрім того, вона вважає недоречними погрози Сполучених Штатів щодо санкцій через будівництво потоку.

"Погрози санкціями – не найкращий спосіб спілкування між друзями і партнерами. США переслідують власні економічні інтереси, що цілком законно, – додала Крамп-Карренбауер.

Зазначимо, що раніше представники Європарламенту, Ради ЄС та Єврокомісії у Страсбурзі погодили проект поправок до газової директиви ЄС. Відповідно до них, усі рішення щодо "Північного потоку-2" буде приймати Берлін, це не стосується лише тієї частини, що пролягає у територіальних водах Німеччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон на брифінгу у Вашингтоні 10 грудня заявив, що Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?