Наступниця Меркель заступилася за "Північний потік-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

Наступниця Меркель заступилася за "Північний потік-2"

Наступниця Меркель заступилася за "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

Новообрана лідерка німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер вкотре виступила на захист "Північного потоку-2", однак також наголосила, що розуміє і розділяє занепокоєння сусідніх країн щодо цього газопроводу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську службу Deutsche Welle.

Німецька політикиня нагадала: ХДС "завжди заявляв, що підтримує цей проект, незалежно від того, чи лежить у нас до нього душа".

"Роль природного газу в Німеччині як альтернативного джерела енергії зростатиме, враховуючи наміри країни у найближчі роки повністю відмовитися від використання вугілля і атомної енергії", - підкреслила Крамп-Карренбауер.

Окрім того, наступниця Ангели Меркель додала, що розуміє занепокоєння з приводу газогону з боку сусідніх з Німеччиною східноєвропейських країн, зокрема України та Польщі. Крамп-Карренбауер наголосила, що канцлерка ФРН Ангела Меркель "дуже активно бореться за те, щоб врегулювати гарантії безпеки для України".

Коментуючи критичну щодо російсько-німецького енергетичного проекту риторику спільного кандидата від блоку ХДС/ХСС на майбутніх виборах в Європарламент Манфреда Вебера, Крамп-Карренбауер заявила, що вважає його позицію "цілком нормальною".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше наступниця канцлерки ФРН Ангели Меркель, голова Християнсько-демократичного Союзу (ХДС)  Аннегрет Крамп-Карренбауер, вкотре підтримала будівництво газопроводу "Північний потік-2"  та висловила невдоволення можливою реакцією США у вигляді санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?