НАТО готується до нового удару - неочікувана заява Альянсу
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО готується до нового удару - неочікувана заява Альянсу

НАТО готується до нового удару - неочікувана заява Альянсу
Джерело:  online.ua

Країни НАТО почали готуватися до нової епідемічної загрози. Альянс очікує, що друга хвиля коронавірусу COVID-19 обрушиться на світ вже незабаром. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву генерального секретаря блоку Єнса Столтенберга.

За його словами, Альянс розглядає ймовірність створити оперативний план дій.

"Наша готовність відповідати на ймовірну другу хвилю пандемії коронавірусу зростає завдяки створенню операційного плану дій, формування запасів медичних засобів та обладнання й виділенню додаткового фінансування. У всьому нашому альянсі наші військові день та ніч підтримують цивільні зусилля по боротьбі з пандемією. Наші країни повинні продовжувати інвестувати щоб залишатися сильними, щоб гарантувати, щоб криза охорони здоров'я не перетворилася на кризу безпеки", - підкреслив Столтенберг.

Відповідне рішення про підготовку Альянсу до другої хвилі коронавірусу ухвалили під час консультацій на рівні міністрів оборони країн НАТО. Такі відеоконференції провели у період 17-18 червня.

Нагадаємо, станом на 26 червня у світі підтвердили вже 9,6 мільйона випадків COVID-19. Найбільш ураженими країнами залишаються Сполучені Штати (2,4 мільйона хворих), Бразилія (1,2 мільйона хворих), а також Росія (613 тисяч хворих).

Водночас із боротьбою проти коронавірусу члени Альянсу намагаються й надалі стримувати російського агресора.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністерство оборони США за наказом американського лідера Дональда Трампа перекидає до Польщі дві тисячі військовослужбовців і 30 американських винищувачів F-16 з Німеччини.

Влада російського президента Володимира Путіна запанікувала через те, що країни НАТО посилюють військовий контингент у кордонів РФ. У Кремлі назвали це рішення провокацією, на яку буде жорстка відповідь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?