НАТО нарешті відреагував на заяву про спільні військові навчання з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО нарешті відреагував на заяву про спільні військові навчання з РФ

НАТО нарешті відреагував на заяву про спільні військові навчання з РФ
Джерело:  Укрінформ

10 грудня міжнародну спільноту здивувала неочікувана новина, якою зі світом поділилася команда російського президента Володимира Путіна: вона заявила про те, що кораблі Чорноморського флоту Росії в лютому 2021 року візьмуть участь у міжнародних навчаннях "АМАН-2021" в акваторії Пакистанського порту Карачі, до яких також будуть залучені ВМС країн НАТО. Представники Чорноморського флоту РФ похизувалися тим, що це перші за 10 років спільні навчання Росії з кораблями військово-морських сил Альянсу. Однак у НАТО заявили, що не планують поновлювати військову співпрацю з Росією. У блоці нагадали, що вона припинилася після того, як у 2014 році Росія окупувала український Крим. Представниця генсека блоку Єнс Столтенберга та речниця Альянсу Оана Лунгеску наголосила, що жодних спільних військових навчань також не передбачається. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"НАТО не має планів на проведення жодних навчань з Росією. Наша практична співпраця залишається зупиненою внаслідок незаконної та невиправданої анексії Криму у України в 2014 році", — підкреслила Оана Лунгеску.

Не можна також не згадати про те, що в аналітичному звіті "НАТО 2030", який був вперше опублікований у грудні 2020 року, Альянс називає РФ джерелом найглибшого геополітичного виклику для усього блоку. НАТО постійно нагадує про той факт, що команда очільника Кремля Володимира Путіна продовжує проводити свою агресувну політику проти України та у Грузії, нарощує військову присутність у високих широтах Півночі та у Північній Атлантиці, а також військово-повітряні та військово-морські спроможності у Баренцевому морі, на Балтиці, у Чорному та Середземному морях.Що також важливо розуміти, по відношенню до РФ Альянс проводить двояку політику: з одного боку — стримування та оборони, а з іншого, — підтримує відкритими канали зв’язку для уникнення непорозумінь або нещасних випадків.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міноборони Андрій Таран звернув увагу українців на те, що саме реформа та розвиток Збройних сил за стандартами НАТО

допомагає стримувати агресію Росії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?