В Міноборони зізналися, що насправді допомагає Україні стримувати Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони зізналися, що насправді допомагає Україні стримувати Путіна

В Міноборони зізналися, що насправді допомагає Україні стримувати Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони Андрій Таран звернув увагу українців на те, що саме реформа та розвиток Збройних сил за стандартами НАТО допомагає стримувати агресію команди очільника Кремля Володимира Путіна на Сході України. На переконання посадовця, успіх оборонної реформи у партнерстві з державами-членами Альянсу сьогодні для нашої країни є вкрай важливим. Відповідну заяву українського міністра оприлюднила пресслужба Міноборони, передає ONLINE.UA.

"За час після Паризького саміту у грудні 2019 року Україна встигла отримати "спеціальнийˮ статус та стала особливим партнером НАТО з розширеними можливостями. Все це робить нас більш спроможними у протистоянні російській агресії та посилює наші переговорні позиції на міжнародному рівні, зокрема у нормандському форматі", – підкреслив Андрій Таран.

За його словами, український лідер Володимир Зеленський не припиняє пошук дипломатичних рішень для мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Саме тому нормандський формат повинен залишатися частиною загальної стратегії відновлення територіальної цілісності нашої країни. Окрім того, міністр звернув увагу на те, що бійці ЗСУ п'ятий місяць поспіль дотримуються режиму припинення вогню на всій лінії зіткнення на Сході України.

"Наразі режим припинення вогню загалом зберігається, хоча фіксують і його порушення, зокрема з трагічними, на жаль, для нас наслідками", – додав глава Міноборони.

Як уже згадувалося раніше, 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню. Проте путінські бойовики постійно порушують домовленості. Доволі часто їхні постріли провокативні, тому українські військові не відкривають вогонь у відповідь. Що важливо розуміти, від початку всеосяжного перемир'я в результаті обстрілів проросійських сил загинули четверо українських військових, також були і небойові втрати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський неочікувано опублікував фото з Путіним та дав нову обіцянку українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?