НАТО оголосило про готовність одночасно протистояння та співпраці з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО оголосило про готовність одночасно протистояння та співпраці з РФ

НАТО оголосило про готовність одночасно протистояння та співпраці  з РФ
Джерело:  online.ua

Союзники НАТО виступили за готовність до співпраці з Російською Федерацією, але одночасно з цим вони готові до конфронтації з країною-агресором. У керівництві Альянсу наголосили, що реакція блоку повністю залежить від рішень, які ухвалюють у Кремлі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на El Mundo.

За словами генерального секретаря Єнса Столтенберга, співпраця з Кремлем для Альянсу можлива виключно на силі та твердості. Відносини з Росією можуть покращуватися, тоді сторони мають продовжувати діалог.

“Якщо Росія хоче зіткнення – ми готові. Якщо вона хоче співпрацювати – ми будемо раді”, - підкреслив Столтенберг.

Водночас він звернув увагу на неприпустимість гонитви озброєнь. Для цього необхідно повністю контролювати арсенал.

Напередодні Столтенберг також оголосив, міністри оборони країн блоку незабаром обговорять розширення фінансування військової діяльності на східному фланзі Альянсу.

“Я маю намір запропонувати збільшити фінансування нашої основної діяльності зі стримування і оборони. Це дозволить підтримати розгортання сил союзників у наших бойових групах на східному фланзі Альянсу, розгортання повітряної поліції, морське розгортання і проведення навчань”, - пояснив генсек блоку.

Загальне збільшення витрат на оборону стане демонстрацією відданості союзників пункту 5 договору. Йдеться про положення, за яким усі члени НАТО повинні захищати один одного в разі агресії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 лютого міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів переговори із заступником генсека НАТО з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером. Він запропонував представнику Альянсу використовувати для повітряних операцій НАТО повітряний простір над окупованим Кримом. Криклій підкреслив, що офіційний Київ розраховує на підтримку НАТО в моніторингу повітряного простору вздовж кордону з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?