НАТО ухвалив важливе рішення щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО ухвалив важливе рішення щодо України

НАТО ухвалив важливе рішення щодо України
Джерело:  online.ua

29 травня офіційно стало відомо, що Україна першою серед держав-партнерів отримає оновлений пакет цілей Партнерства з НАТО до 2025 року.

Джерело: управління преси та інформації Міноборони

Офіційний Київ отримає оновлений пакет цілей Партнерства з НАТО

Згідно з останніми даними, 28 травня пройшло засідання Комітету з партнерства та колективної безпеки НАТО у форматі процесу планування та оцінки сил з України.

Переговори сторін відбувалися в комбінованому форматі - в залі засідань штаб-квартири НАТО і онлайн. Учасниками заходу стали делегації нашої країни та блоку.

"Оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року. У ньому також наведено сили і засоби, які Україна готує для участі у програмі "Партнерство заради миру", операціях та місіях Альянсу. Цілі партнерства підтримують інші завдання з реформування сектору оборони й безпеки, насамперед — проекти і заходи оборонної реформи", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в ході обговорення представники Болгарії, Великої Британії, Данії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, Сполучених Штатів Америки та Франції звернули увагу на те прогрес оборонної реформи в Україні.

Окрім того, вони похвалили зусилля, які докладає українська влада для наближення до стандартів і принципів Альянсу.

Усі учасники засідання також вкотре підтвердили незаперечну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, та її євроатлантичним прагненням.

"Учасники засідання обговорили проєкт Цілей партнерства та окремо наголосили на важливості побудови системи дієвого демократичного цивільного контролю, необхідності підпорядкування військових складових сектору оборони цивільному міністерству, подальшої трансформації системи управління Збройних Сил України, досягнення взаємосумісності з НАТО на стратегічному та оперативному рівнях, що є ключовими умовами вступу України до Альянсу", - повідомляє пресслужба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?