У Зеленського оцінили терміни отримання ПДЧ в НАТО Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили терміни отримання ПДЧ в НАТО Україною

У Зеленського оцінили терміни отримання ПДЧ в НАТО Україною
Джерело:  online.ua

План дій для членства в НАТО український партнер союзників сподівається отримати вже найближчим часом, стверджують в Офісі президента Володимира Зеленського.

Джерело: Україна 24

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, вже до кінця року союзники можуть надати Україні ПДЧ. Цей сценарій у команді президента вважають цілком можливим.

“Це імовірно. У нас теплі відносини з багатьма країнами, які вже входять в НАТО, і з самим блоком НАТО, як інституцією. Безумовно, ми повинні виконати свою роботу”, - наголосив радик Андрія Єрмака.

Водночас Подоляк звернув увагу на необхідність виконання дії юридичного характеру. Вони можуть підкреслити позиції офіційного Києва щодо євроатлантичної інтеграції на рівних правах.

“Ми маємо відігравати там суттєву роль, тому що ми знаходимося на східному кордоні НАТО і всі ризики, з якими Європа сьогодні стикається, йдуть з боку, де ми знаходимося”, - додав він.

В ОП сподіваються, що до кінця 2021 року між Україною та представництвом НАТО відбудеться підписання “суттєвих документів”.

“Ми маємо підтримку від багатьох структур НАТО, від багатьох членів НАТО, тому, я думаю, що до кінця цього року ми точно вийдемо на суттєві документи”, - повторив Подоляк.

Україна в НАТО

Особисто президент Зеленський останніми місяцями закликав союзників Альянсу надати державі ПДЧ. Перш за все це було б потужним кроком у процесі євроатлантичної інтеграції, а також стало би актом підтримки на тлі тодішнього брязкання зброєю на спільному кордоні з Росією.

На рівні Міністерства закордонних справ нещодавно дорікнули представникам НАТО з приводу того, що майбутній саміт у червні відбудеться без запрошення української делегації. Київ розцінив цей факт як прикрий і неприпустимий у наявних умовах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?