НАТО підготував новий масштабний план протидії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО підготував новий масштабний план протидії РФ

НАТО підготував новий масштабний план протидії РФ
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг офіційно заявив, що міністри оборони країн блоку незабаром обговорять розширення фінансування військової діяльності на східному фланзі Альянсу. За його словами, новий план щодо протидії РФ та КНР мають намір обговорити під час відеоконференції 17-18 лютого, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НАТО.

"Я маю намір запропонувати збільшити фінансування нашої основної діяльності зі стримування і оборони. Це дозволить підтримати розгортання сил союзників у наших бойових групах на східному фланзі Альянсу, розгортання повітряної поліції, морське розгортання і проведення навчань", — наголосив Єнс Столтенберг.

На переконання генсека НАТО, спільне збільшення витрат продемонструє відданість союзників статті 5 Договору Альянсу "і обіцянку захищати один одного". Окрім того, політик звернув увагу на те, що запропонує посилити навчання і нарощування потенціалу для сусідніх країн-партнерів, тому що "профілактика краща за втручання".

"Нам також необхідно використовувати більш глобальний підхід до вирішення глобальних проблем. Китай і Росія перебувають в авангарді авторитарної протидії міжнародному порядку, заснованому на правилах. Тому ми повинні розширювати наш політичний діалог і практичне співробітництво з партнерами-однодумцями для просування наших цінностей і захисту наших інтересів", — підкреслив очільник блоку.

Як уже згадувалося раніше, Альянс створив чотири бойові групи чисельністю 1000 осіб кожна у Литві, Латвії, Естонії та Польщі, до складу яких входять військовослужбовці різних країн НАТО.

Не можна також не згадати про те, що глава КМУ Денис Шмигаль під час візиту до штаб-квартири БЛОКУ минулого тижня заявив, що розраховує, що Україна зможе отримати план дій щодо членства у НАТО (ПДЧ) одночасно з Грузією. На це генсек Єнс Столтенберг відповів, що офіційному Києву наразі необхідно сконцентруватись на реформах, які наблизять її до членства у Альянсі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Путіна відреагували на появу кораблів США у Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?