НАТО повідомило про шокуючі провокації Росії - усі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО повідомило про шокуючі провокації Росії - усі подробиці

Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО продовжує активно звітувати про нові нахабні провокації російської влади. Так, цього разу чиновник Альянсу, який говорив на умовах анонімності, поділився шокуючою статистикою. Він заявив, що у минулому році літаки блоку перехоплювали літаки РФ, що наближалися до повітряного простору НАТО, майже 300 разів. Чиновник також звернув увагу на те, що активність російських військових літаків в Чорному морі та інших частинах Європи зросла з 2014 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на болгарську службу RFE/RL.

"У 2019 році союзні літаки піднімалися в небо 290 разів, щоб супроводжувати чи відстежувати російські військові літаки по всій Європі", - повідомило анонімне джерело в електронному листі 23 травня.

Варто також зазначити, що декілька днів тому 5 літаків Альянсу від трьох членів Альянсу - Болгарії, Румунії і Туреччини - піднімалися в небочерез повітряну діяльність РФ поблизу повітряного простору НАТО. За словами болгарських чиновників, що літак РФ повернувся в російський повітряний простір без інцидентів.

"Вони роблять це на регулярній основі... Вони перевіряють наші можливості і хочуть бачити, як ми будемо реагувати, як швидко ми будемо відправляти літаки і чи будуть наші радари їх виявляти", - наголосив міністр оборони Красимир Каракачанов.

Що важливо розуміти, новий сплеск російської військової активності в Чорному морі стався ще 6 років тому, коли поплічники Володимира Путіна захопили Крим. З тих пір РФ зміцнила свої збройні сили в регіоні, що призвело до посилення моніторингу з боку чорноморських членів Альянсу.

Варто також нагадати, що нещодавно президент США Дональд Трамп неочікувано вирішив вийти з Договору про відкрите небо з РФ, оскільки Кремль не дотримується його умов. В Альянсі стурбовані наслідком рішення Штатів, тому було вирішено зібратися на екстрене засідання, щоб обговорити подальші дії і вирішити, як продовжувати стримувати агресивну політику Москви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг в ході відеоконференції міністрів оборони Євросоюзу виступив з доволі неочікуваною заявою — він наголосив, що Альянс уже всерйоз готується до довгострокових наслідків пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?