НАТО вже готується - Альянс виступив з резонансною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО вже готується - Альянс виступив з резонансною заявою

НАТО вже готується - Альянс виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в ході відеоконференції міністрів оборони Євросоюзу виступив з доволі неочікуваною заявою - він звернув увагу на те, що НАТО уже всерйоз готується до довгострокових наслідків пандемії коронавірусу і активно та злагоджено працює над тим, щоб допомогти союзникам та партнерам підвищити їхню стійкість у боротьбі з вірусом. Зазначається, що сторони детально обговорили наслідки пандемії COVID-19 для безпеки ЄС та Альянсу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу блоку.

Генсек Альянсу вкотре привітав тісну співпрацю між НАТО і Європейським Союзом, наголосивши, що наразі конче "важливо допомогти нашим членам і партнерам підвищити стійкість нашого населення і боротися з дезінформацією".

"НАТО робить свій внесок в підтримку потерпілих країн, в тому числі за допомогою повітряних перевезень, обміну медичним досвідом, розробки інноваційних заходів реагування та розгортання збройних сил союзників для підтримки цивільної влади", - заявив Єнс Столтенберг.

За його словами, безпекові проблеми не зникли через коронавірус, і потенційні противники будуть намагатися перевірити рішучість НАТО. Очільник Альянсу зазначив, що у той час як блок реагує на пандемію, він також готується до довгострокових наслідків COVID-19 і працює над тим, щоб допомогти союзникам підвищити їх стійкість.

Варто зазначити, що неодавно генсек НАТО зізнався, що блок задоволений співпрацею з нашою країною, яка надає свої транспортні літаки для перевезення медичних вантажів, призначених для боротьби з епідемією коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомому німецькому виданню Der Spiegel вдалося дізнатися, що члени Альянсу побоюються другої хвилі коронавірусу цієї осені і вже активно розробляють план дій на цей випадок. Вони навіть провели таємну зустріч —  усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?