НАТО терміново повідомив про нові провокації Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО терміново повідомив про нові провокації Росії

НАТО терміново повідомив про нові провокації Росії
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО попередило міжнародну спільноту про те, що 29 березня винищувачі Альянсу 10 разів підіймалися в повітря, щоб супроводити російські бомбардувальники та винищувачі над Північною Атлантикою, Північним морем, Чорним і Балтійським морями. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт блоку.

НАТО звертає увагу міжнародних гравців на "незвичний рівень повітряної активності РФ". Згідно з останніми даними, авіація Альянсу перехопила 6 різних груп військових літаків РФ поблизу повітряного простору Альянсу менш ніж за шість годин.

"Перехоплення декількох груп російської авіації демонструє готовність і здатність сил НАТО охороняти небо союзників цілодобово, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік", - розповів бригадний генерал Ендрю Хансен, заступник начальника штабного управління повітряного командування союзників.

Окрім того, наголошується, що на крайній півночі норвезькі F-16 піднялися в повітря після того, як радари помітили дві групи російських військових літаків, які пролітали біля узбережжя Норвегії. Також відомо, що норвезькі реактивні літаки перехопили два бомбардувальники, які продовжували політ на південь над Північним морем, що змусило Британію та Бельгію підняти свої літаки Typhoon та F-16 відповідно. Пізніше того ж дня норвезькі F-16 перехопили два бомбардувальники Ту-160 Blackjack.

"Радари НАТО також виявили три російських військових літаки поблизу повітряного простору союзників над Чорним морем. Турецькі, румунські та болгарські винищувальні літаки піднялися в небо, щоб відстежувати російські літаки, поки вони не покинули район. Окремо італійський винищувач перехопив російський морський патрульний літак Іл-38 у супроводі винищувачів", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, військові літаки РФ часто не передають код із зазначенням свого положення та висоти, не подають план польоту або не спілкуються з диспетчерами повітряного руху. За словами представників Альянсу, таким чином вони створюють потенційний ризик для цивільних авіалайнерів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британські винищувачі екстрено підняли для перехоплення військових літаків РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?