НАТО ухвалив нове несподіване рішення щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

НАТО ухвалив нове несподіване рішення щодо України

НАТО ухвалив нове несподіване рішення щодо України

5 жовтня стало відомо, що новою очільницею Центру інформації та документації НАТО у Києві замість Барбори Маронкової стала латвійка Вінета Клейне. Варто звернути увагу на те, що словацька дипломатка Маронкова керувала київським центром з березня 2017 року. Зміна керівника відбулася минулого тижня. Також повыдомляэться, що Клейне кілька років тому працювала в Україні старшим радником зі стратегічних комунікацій Консультативної місії ЄС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Що важливо розуміти, Центр інформації і документації НАТО (ЦІДН) був відкритий ще 23 роки тому - 1997. Як уже згадувалося раніше, він є структурним підрозділом Управління громадської дипломатії штаб-квартири НАТО і був першим інформаційним закладом НАТО в країні-партнері, що забезпечує відкритий доступ до інформації широкій громадськості.

"ЦІДН у Києві відіграє чільну роль щодо підвищення обізнаності населення України із основними завданнями і пріоритетами НАТО і роз’яснює переваги співробітництва між Україною і НАТО, водночас надаючи підтримку українській владі у галузі інформування громадськості і стратегічних комунікацій. До того ж ЦІДН докладає зусиль для сприяння і активізації участі України у заходах співробітництва з НАТО під егідою Хартії Україна – НАТО, Річної національної програми України, Партнерства у галузі стратегічних комунікацій й інших напрямів взаємодії між Україною і НАТО", - йдеться в повідомленні.

Не можна не звернути увагу на те, що Центр надає поради українському керівництву і установам з тематики стратегічних комунікацій і громадської дипломатії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що останні резонансні події на міжнародній арені змусили керівництво Альянсу переглянути свої плани на майбутнє — загроза ймовірної повномасштабної війни призвела до того, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 29 вересня екстрено закликав владу Грузії використовувати всі можливості для зближення з блоком і прискорити підготовку до членства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?