НАТО виступило з терміновою заявою через теракти в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО виступило з терміновою заявою через теракти в ЄС

НАТО виступило з терміновою заявою через теракти в ЄС
Джерело:  online.ua

У керівництві НАТО відреагували на приголомшливі терористичні акти, які сколихнули Євросоюз упродовж останніх тижнів. Генеральний секретар організації Єнс Столтенберг виступив із заявою після стрілянини, влаштованою, ймовірно, ісламістами в австрійському Відні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його акаунт у Twitter.

За словами генсека, боротьба проти терору повинна тривати й далі.

"Шокований терористичними нападами в Афганістані та Австрії. Нагадування про те, що тероризм зачіпає всіх, і про важливість продовження боротьби проти ІДІЛ. Мої співчуття усім, хто постраждав", - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, серія терактів, судячи з усього, почалася зі вбивства у Франції вчителя, який показав на уроці зі свободи слова карикатури на пророка Мухаммеда. Президент Еммануель Макрон назвав цю людину героєм, який став жертвою осіб, що зневажають свободу.

Натомість французького лідера почали критикувати в мусульманських країнах, звинуватив його в расизмі та навіть фашистських поглядах. Водночас У Франції сталися кілька збройних нападів на людей.

Ввечері у понеділок, 2 листопада, стрілянина сколихнула Відень. Жертвами нападу, який стався одночасно в кількох районах міста, стали одразу кілька осіб, 17 поранених госпіталізували.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з відомостями джерела у міністерстві внутрішніх справ країни, ймовірний терорист — 20-річний прихильник радикального ісламізму, який встиг отримати тюремний термін торік.

За даними агентства APA, його повне ім’я — Фейзулай Куйтім. У квітні 2019 року його відправили до в’язниці за спробу поїхати до Сирії, аби приєднатися до так званої "Ісламської держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?