Стало відомо, хто влаштував кривавий теракт зі стріляниною в Австрії
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, хто влаштував кривавий теракт зі стріляниною в Австрії

Стало відомо, хто влаштував кривавий теракт зі стріляниною в Австрії
Джерело:  online.ua

Австрію напередодні сколихнула стрілянина у центрі Відня, жертвами якої стали кілька осіб. Наразі стало відомо, хто саме, ймовірно, скоїв цей збройний напад. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на австрійське медіа Kronen Zeitung.

Згідно з відомостями джерела у міністерстві внутрішніх справ країни, ймовірний терорист - 20-річний прихильник радикального ісламізму, який встиг отримати тюремний термін торік.

За даними агентства APA, його повне ім'я — Фейзулай Куйтім. У квітні 2019 року його відправили до в'язниці за спробу поїхати до Сирії, аби приєднатися до так званої "Ісламської держави".

Вирок передбачував 22 місяці тюремного ув'язнення, однак вже 5 грудня засуджений вийшов на волю.

Відомо, що раніше австрійська поліція оголосила про участь принаймні одного радикала-ісламіста у трагічному інциденті, який стався ввечері 2 листопада, близько 20:00. Стрілянина лунала у шести різних локаціях Відня. Четверо осіб отримали смертельні поранення, серед них була офіціантка одного з міських закладів.

Наразі 17 людей постраждали внаслідок нападу, серед них 28-річний поліцейський. Усі поранені знаходяться у лікарні, стан 7 з них лікарі оцінили як критичний.

Kronen Zeitung стверджує, що нападник володів автоматом Калашникова, пістолетом і мачете. Також він мав при собі пояс із вибухівкою, однак скористатися він нею не встиг — вже о 20:09 його застрелили поліцейські силовики WEGA.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 жовтня команда французького лідера Еммануеля Макрона невідкладно оголосила максимальний рівень терористичної загрози після декількох нападів на людей, які прокотилися Францією цього дня. Окрім того, наголошується, що президент країни вирішив скликати 30 жовтня Раду національної оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?