НАТО висунув команді Зеленського нові безкомпромісні вимоги — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО висунув команді Зеленського нові безкомпромісні вимоги — що сталося

НАТО висунув команді Зеленського нові безкомпромісні вимоги — що сталося
Джерело:  online.ua

Народний обранець від політичної сили президента "Слуга народу" Єгор Чернєв після онлайн-розмови із заступником генсека НАТО Мірчею Джоане поділився з українськими громадянами прекрасною новиною. Депутат наголосив, що офіційний Київ має всі шанси отримати План дій щодо членства в Альянсі у найближчі декілька років, якщо здійснить необхідні для цього реформи. Варто звернути увагу на те, що Єгор Чернєв є членом міжпарламентської ради Україна-НАТО й очільником постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО. Радісну новину український політик повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбук, передає ONLINE.UA.

"Україна буде в НАТО. І вже у найближчі кілька років може отримати ПДЧ — план дій щодо членства у Північноатлантичному альянсі. Але до того нам потрібно впровадити низку реформ, передбачених щорічними національними програмами. Про це, зокрема, сьогодні в онлайн бесіді я спілкувався із заступником генерального секретаря НАТО Мірча Джоане", — розповів народний обранець.

За його словами, реформи, які повинен впровадати офіційний Київ на для отримання ПДЧ, охоплюють політичні, економічні, оборонні, ресурсні, безпекові та правові аспекти. Неважко здогадатися, що впершу чергу, це реформа СБУ, впровадження парламентського контролю над сектором безпеки та оборони та новий закон про державну таємницю.

Як стверджує український політик, з політичних міркувань наші західні партнери не заявляють прямо, що готуються прийняти Україну до НАТО.

"Але надання ПДЧ автоматично означає, що країна стає кандидатом і, після завершення всіх необхідних реформ, вступає до Альянсу. Тому давайте менше слухати проросійських пропагандистів та доморощених "всепропальщиків", які заявляють, що нас ніхто ніде не чекає, і просто працювати над реформами. Доля нашого вступу до НАТО — тільки у наших руках", — пояснив Єгор Чернєв.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Київ прагне, щоб стратегічна концепція НАТО-2030, яка визначатиме майбутнє блоку на наступні 10 років, також містила питання членства нашої країни. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?