НАТО визначило Росію головною загрозою на майбутні 10 років
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО визначило Росію головною загрозою на майбутні 10 років

НАТО визначило Росію головною загрозою на майбутні 10 років
Джерело:  online.ua

Російська Федерація стала однією з основних загроз для країн-союзниць НАТО. До відповідного висновку дійшли МЗС держав за підсумками консультацій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні документи Альянсу.

За оприлюдненими даними, йдеться про визначення головних загроз на наступну декаду, до 2030 року.

"У перспективі до 2030 року Росія, скоріше за все, залишиться головною військовою загрозою для Альянсу", - говориться у доповіді.

Наступною за ступенем загрозою серед країн НАТО визначило Китай. Лише далі йдуть загальні фактори на кшталт тероризму, змін клімату, пандемії.

"Альянсу слід впроваджувати динамічний план з багатьох кроків, які підвищуватимуть вартість зовнішньої агресії для Росії (зокрема, координуватися для радше посилення, а не продовження санкцій відповідно до поведінки Росії, а також викривати свідчення прихованої діяльності в Україні) разом з підтримкою ідей про контроль над озброєнням та заходів для зниження ризиків", - зауважили представники НАТО.

Нагадаємо, за каденції американського президента Дональда Трампа відчувалися певні зміни напрямку щодо загрози — від Росії до Китаю. Про це свідчать заяви про скорочення військової присутності у Європі. Натомість європейські союзники навпаки посилювали присутність на сході континенту, проводять навчання у країнах Балтії та Польщі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 30 листопада офіційно стало відомо, що очільники Міністерств закордонних справ членів НАТО вирішили скликати термінове засідання, щоб детально обговорити ситуацію, яка наразі склалася в Україні, Грузії, а також розширення військової присутності Росії в Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?