НАТО вже підготувався - надійшли неочікувані новини від Альянсу
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО вже підготувався - надійшли неочікувані новини від Альянсу

НАТО вже підготувався - надійшли неочікувані новини від Альянсу
Джерело:  online.ua

Протягом останніх днів ситуація з пандемією коронавірусу у світі та в Україні помітно погіршилася. Це не могло залишитися без уваги найвпливовіших організацій та блоків. Так, 18 червня стало відомо, що міністри оборони країн НАТО погодили план спільних дій країн-членів на випадок другої хвилі коронавірусу. Цю інформацію вже офіційно подтвердив генсек НАТО Єнс Столтенберг за результатами міністерської відеоконференції. Окрім того, очільник Альянсу звернув увагу на те, що міністри узгодили 3 важливі рішення: новий операційний план для надання підтримки союзникам і партнерам, створення запасів медичного обладнання і фонд для придбання критично важливих предметів медичного призначення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НАТО.

"Ми вживаємо всіх необхідних заходів, щоб забезпечити, що наші сили залишаються готовими відповісти на будь-яку загрозу. Важливо, щоб ця кризу у сфері охорони здоров’я не перетворилася на без пекову кризу", - заявив Єнс Столтенберг.

Окрім того, він вкотре нагадав, що блок відіграє ключову роль у підтримці цивільної відповіді на пандемію, включаючи доставку літаками необхідного медичного обладнання, транспортування пацієнтів і створення польових госпіталів. Що цікаво, Єнс Столтенберг ще в травні попереджав міжнародну спільноту, що НАТО уже всерйоз готується до довгострокових наслідків пандемії коронавірусу і активно та злагоджено працює над тим, щоб допомогти союзникам та партнерам підвищити їхню стійкість у боротьбі з вірусом. Вже тоді сторони детально обговорювали наслідки пандемії COVID-19 для безпеки ЄС та Альянсу.

Варто звернути увагу на те, що 18 травня міністри оборони країн НАТО також узгодили пакет заходів у відповідь на збільшення арсеналу російських ракет і дестабілізуючу поведінку влади РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна запанікувала через нове рішення України та НАТО — важливі подробиці  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?