НАТО збільшить виробництво зброї для України — посол США
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО збільшить виробництво зброї для України — посол США

НАТО збільшить виробництво зброї для України — посол США
Джерело:  online.ua

НАТО збільшить виробництво боєприпасів як для України, так і для країн-членів альянсу, які передали значну частку своїх озброєнь Україні. На цьому наголосила посолка США при НАТО Джуліан Сміт.

Джерело:  "Голос Америки"

НАТО вироблятиме більше зброї для України

Сміт під час віртуального форуму "Виграти війну. Виграти мир", організованого Центром аналізу європейської політики (CEPA), повідомила, що через бойові дії запасів деякої зброї та боєприпасів до неї не вистачає, оскільки союзники по НАТО надавали Україні усе, що вони могли.

Тож в НАТО розпочали роботу в рамках того, що ми називаємо планом дій щодо оборонного виробництва, зосереджуючись на дефіциті боєприпасів як для українців, так і для деяких членів НАТО, які надавали допомогу Україні, що призвело до власного дефіциту, – заявила Посол.

Посол США наголосила, що в Альянсі працюють над посиленням зв’язків з приватним сектором, щоб спробувати прискорити виробничі лінії оборонної продукції.

Питання, яке ми чуємо за столом переговорів НАТО, полягає в тому, що ще ми можемо зробити для наших друзів в Україні. Ми поділяємо зобов’язання підтримувати Україну. Ми розуміємо, що поставлено на карту. Україна не просто захищає свою територію. Україна захищає цінності, які всі ми тут захищаємо, – відзначила вона.

Сміт додала, що ніхто із союзників не пропонував зменшити допомогу Україні, підтримка якої всіма 31 членами НАТО є "залізною і не згасає".

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні від США 

21 вересня Президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги для України розміром 325 мільйонів доларів.

Він включатиме касетні боєприпаси, системи протиповітряної оборони малої дальності, протитанкову зброю та інше і більше касетних снарядів DPICM.

Це вже 47 пакет військової допомоги, наданий Україні із запасів Пентагону із серпня 2021 року. Загальна допомога вже сягнула 46 мільярдів доларів США.

Зокрема, Джо Байден наголосив, що США перед зимою зосередяться на посиленні української системи протиповітряної оборони.

Ми концентруємося на зміцненні української системи протиповітряної оборони, щоб захистити тепло й світло у найхолодніші дні року. Це означає, що ми передамо другу батарею протиповітряної оборони HAWK з її постійним постачанням щомісяця упродовж зими, — зазначив президент США.

Читайте також:

  • Білий дім оприлюднив список вимог щодо подальшої військової допомоги Україні

  • Візит Зеленського розкрив стратегічний розкол між Україною та США — NYT

  • Зеленський закликав конгресменів США схвалити додаткове фінансування допомоги для України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?