Візит Зеленського розкрив стратегічний розкол між Україною та США — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит Зеленського розкрив стратегічний розкол між Україною та США — NYT

Візит Зеленського розкрив стратегічний розкол між Україною та США — NYT
Джерело:  online.ua

Під час свого візиту до США президент Володимир Зеленський озвучив прогноз, що Україна звільнить Бахмут. За даними The New York Times, це твердження показує прірву між Києвом і американськими планувальниками війни, які вважають, що Україна повинна більше зосереджуватися на півдні.

Джерело: The New York Times

Україна планує воювати взимку

Зеленський також спрогнозував, що українські війська «деокупують ще два міста», захоплені Росією. Він не сказав, які саме міста має на увазі.

І всупереч очікуванням західних військових аналітиків, він заявив, що Україна буде воювати всю зиму, без паузи.

Ми зробимо все, щоб не зупинятися у важкі дні, восени, з поганою погодою. І взимку.

Навпаки, він передбачив, що президент Росії Володимир Путін призупинить операції через те, що він втратив багато людей.

Зеленський відкинув будь-яку думку про те, що Україна не будує свої плани свідомо, і сказав, що його сили дотримуються «всеосяжного плану».

США закликають Україну зосередитися на звільненні Мелітополя

Американські військові чиновники хотіли, щоб Україна звільнила Мелітополь. За словами американських чиновників, повернення Мелітополя дозволить Україні використовувати артилерію малої дальності, щоб знищити російські лінії постачання до Криму.

Деякі американські офіційні особи заявили, що український контрнаступ, схоже, не досягне стратегічних цілей перерізання або звуження сухопутного коридору між Кримом і РФ.

Російські мінні поля виявилися потужним захистом, і український уряд був надзвичайно стурбований великими втратами, які можуть бути спричинені будь-якими спробами подолати ці бар'єри.

Представники США заявили, що незабаром українським силам буде ще важче підтримувати просування вперед, оскільки ґрунт стає м’яким і брудним.

Але Зеленський спростував такі аргументи, наполягаючи на тому, що, оскільки російські сили чекали перерви, українські сили не зупиняться.

Я не найкраща людина для військових у світі, але я знаю, чого хоче Путін. Я знаю, що йому потрібна пауза.

Читайте також:

  • Зеленський закликав конгресменів США схвалити додаткове фінансування допомоги для України

  • Зеленський проводить зустріч із Байденом. Що відомо

  • Зеленський виступив із заявою щодо звільнення Бахмуту

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?