НАТО зробила останнє попередження Путіну - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО зробила останнє попередження Путіну - у чому річ

НАТО зробила останнє попередження Путіну - у чому річ
Джерело:  online.ua

27 серпня міжнародну спільноту шокувала нова неочікувана новина - офіційно стало відомо про те, що офіційна Москва абсолютно готова відправити до Білорусі представників правоохоронних органів, якщо режим Олександра Лукашенка не впорається з кризою. Очільник Кремля Володимир Путін вже навіть підтвердив створення спеціального резерву. Російський президент уточнив, що корпус представників силових структур Росії створений за ініціативою білоруського колеги. Окрім того, Володимир Путін наголосив, що це угрупування залишиться на території РФ, допоки "екстремістські елементи в Білорусі не перейдуть межу, не почнуть розбій". На ці зухвалі погрози миттєво відреагували в Альянсі. 28 серпня генсек НАТО Єнс Столтенберг застеріг Росію від втручання у внутрішні справи Білорусі та зробив Путіну останнє попередження. Свою позицію впливовий політик озвучив після зустрічі з лідеркою ФРН Ангелою Меркель. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Bild.

"Це очевидно: ми поважаємо територіальну цілісність Білорусі. Білорусь - суверенна і незалежна держава. І ніхто, в тому числі Росія, не повинен втручатися в її справи", - наголосив Єнс Столтенберг.

Він також вкотре звернув увагу на те, що у регіоні немає концентрації військ НАТО, тому команда Лукашенка не має жодного права використовувати це як виправдання придушити мирні протести.

"Це неприйнятно. Президент Лукашенко і режим в Мінську повинні забезпечити, щоб народ Білорусі міг вирішувати і визначати майбутнє Білорусі", - заявив глава НАТО.

Що важливо розуміти, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс наголошує, що влада ЄС не може виключати ймовірного вторгнення Рф в Білорусь і повинна надіслати Москві відповідний сигнал.

"Ми вчора бачили знову заяви про можливі резервні сили, готові до відправки. Цього наразі не трапилося, але ми не можемо виключати цього вторгнення, яке, ймовірно, відбудеться під прикриттям договірних зобов’язань", - озвучив свій прогноз литовський дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стало офіційно відомо, про нове неочікуване рішення Володимира Путіна щодо Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?