Нацбанк отримав транші МВФ і ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк отримав транші МВФ і ЄС

Нацбанк отримав транші МВФ і ЄС
Джерело:  online.ua

У Національному банку України повідомили про надходження на його рахунки валютних коштів в рамках допомоги від Міжнародного валютного фонду та Євросоюзу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу структури.
Читайте також: МВФ знову заговорили про збільшення пенсійного віку в Україні
Стало відомо, що від МВФ кошти на загальну суму 1 мільярд доларів США надійшли кількома частинами в різних валютах: 367 млн спеціальних прав запозичення (СПЗ), 200 млн фунтів стерлінгів, 146 млн євро, 92 млн дол. США.
Крім того, Європейський Союз перерахував Україні другий транш макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро.
У результаті міжнародні резерви зросли з 15,1 млрд дол. США за підсумками березня до 16,7 млрд дол. США станом на сьогодні. Це максимальний рівень з середини 2014 року.
Всього з початку реалізації програми розширеного фінансування (EFF) у березні 2015 року Україна вже отримала від МВФ чотири транші на суму 8,5 млрд дол. США.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що гроші з допомоги від МВФ підуть у резерви НБУ, тоді як кошти від ЄС будуть направлені безпосередньо в український бюджет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?