Нацбанк озвучив ще один позитивний прогноз на 2020 рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк озвучив ще один позитивний прогноз на 2020 рік

Нацбанк озвучив ще один позитивний прогноз на 2020 рік
Джерело:  FinClub

Представниця НБУ Катерина Рожкова повідомила чудову новину. За її словами, темпи зниження облікової ставки у 2020 році будуть більш швидкими, ніж очікувалося раніше. Про це вона заявила в інтерв'ю "FinClub", передає ONLINE.UA.

"У нас в січні заплановано наступний монетарний комітет, будемо дивитися макропрогнози, в тому числі прогноз по ставці. Але ми вже розуміємо, що, найвірогідніше, темп її зниження буде більш швидким, ніж ми припускали раніше", - підкреслила вона.

За словами Рожкової, в умовах швидкого послаблення інфляційного тиску логічно прогнозувати більш активне пом'якшення монетарної політики.

"Нехай економічні агенти вже чекають цього, нехай банки вже реагують депозитами, знижують ставки за кредитами. Купівельна спроможність національної валюти зростає. У нас плаваючий курс, він може відхилятися в різні боки на невеликі величини", - пояснює представниця НБУ.

Варто зазначити, що раніше очільник НБУ Яків Смолій заявив, що рівень облікової ставки може знизитися до 8% вже у 2020 році, до цього таке зниження планувалось не раніше 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що в Національному банку вважають, що у 2020 році курс гривні може коливатися в обидва боки, в тому числі у сторону зміцнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?