Нацбанк розповів про плани МВФ щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк розповів про плани МВФ щодо України

Нацбанк розповів про плани МВФ щодо України
Джерело:  online.ua

Очільник Національного банку Кирило Шевченко поділився з українськими громадянами важливою новиною — він заявив, що наша країна в поточному році може отримати аж три транші від Міжнародного валютного фонду на загальну суму 2,2 мільярда доларів. Про це чиновник розповів в інтерв’ю інформаційній агенції  Reuters, передає ONLINE.UA.

"Ми очікуємо три транші, по 0,5 мільярда SDR кожен, на загальну суму близько 2,2 мільярда доларів цього року, а решту грошей у 2022 році", — наголосив Кирило Шевченко.

Глава НБУ також звернув увагу на те, що в червні 2020 року Фонд затвердив програму на 5 мільярдів доларів на підтримку економіки України на тлі нових викликів через пандемію коронавірусу.

"Робота місії триває ... За результатами цього тижня стане більш зрозуміло, яких домовленостей ми досягаємо", — відповів посадовець на питання, чи може наша країна отримтаи кошти до кінця першого кварталу.

Кирило Шевченко запевнив, що регулятор виконує зобов'язання перед МВФ та послаблює занепокоєння щодо незалежності НБУ, які з'явилися після скандальної відставки колишнього очільника Нацбанку Якова Смолія минулого року. Окрім того, посадовець заявив про необхідність термінового ухвалення кількох законопроєктів, які дадуть можливість залучати більшу кількість позик.

За словами Шевченка, Кабінет міністрів планує випустити євробонди на суму 2,4 мільярда у поточному році. Наразі керівництво НБУ розраховує, що іноземні інвестори принесуть близько 1 мільярда доларів завдяки купівлі держоблігацій цьогоріч. Чиновник також нагадав, що в січні Нацбанк залишив незмінною ключову відсоткову ставку на історично низькому рівні 6%.

"Ми хотіли б, щоб усі учасники ринку чітко знали, що ми негайно зреагуємо, якщо побачимо подальше посилення фундаментального інфляційного тиску ... Темп буде змінено", — попередив українців Кирило Шевченко.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Національний банк України спростив отримання українцями пенсій і соціальних виплат на поштових відділеннях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?