Нацполіція розкрила, навіщо вбили Шеремета - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Нацполіція розкрила, навіщо вбили Шеремета - що відомо

Нацполіція розкрила, навіщо вбили Шеремета - що відомо
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Слідство вважає дестабілізацію основним мотивом вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами начальника кримінальної поліції Євгена Коваля, перш за все йдеться про внутрішню соціально-політичну ситуацію в Україні.

"Слідство отримало в сукупності обґрунтовані підстави для підозр на адресу певних осіб у причетності до організації та виконання вбивства громадянина Російської Федерації Павла Шеремета саме з метою можливої дестабілізації внутрішньої соціально-політичної ситуації в Україні", - підкреслив він.

Коваль додав, на підтримку цієї версії говорять інші вибухи у регіонах країни. Загалом до й після резонансного вбивства зафіксовано 35 таких інцидентів. Серед них - знищення електроопори на Херсонщині, замах на франківського бізнесмена та й інші.

"Наголошую - це були повністю окремі факти, які жодним чином не були пов'язані до цього", - резюмував правоохоронець.

Нагадаємо, Павла Шеремета вбито вранці 20 липня 2016 року. Автомобіль, яким він користувався, замінували напередодні вночі. Юридична власниця машини - інша журналістка Олена Притула.

Як повідомляв ONLINE.UA, слідство стверджує, що безпосередньо закладали вибухівку під автомобіль журналіста волонтерка й медикиня Юлія Кузьменко, а також ветеран війни Андрій Антоненко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?