Нацрада ухвалила рішення щодо телеканалу NewsOne
Категорія
Україна
Дата публікації

Нацрада ухвалила рішення щодо телеканалу NewsOne

Нацрада ухвалила рішення щодо телеканалу NewsOne
Джерело:  interfax.com.ua

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne і в разі доказів порушення закону планує звернутись до суду про анулювання його ліцензії на мовлення. Таке рішення було прийняте сьогодні членами Нацради на спеціальному засіданні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Ми ініціюємо позапланову виїзну перевірку телеканалу, в тому числі за фактом заяв, які пролунали в анонсах запланованого телемосту з російським телеканалом, де українців неодноразово називали фашистами. Якщо ми доведемо факти розпалювання ворожнечі – це буде вже друга санкція до телеканалу, яка дозволить нам звернутися до суду щодо анулювання ліцензії», – заявив член Нацради Сергій Костинский.

Чиновник зазначив, що діюче законодавство передбачає складну процедуру щодо анулювання ліцензій у телемовників, в тому числі після неодноразового порушення ними українського законодавства.

«Ми вже кілька разів оголошували попередження телеканалу NewsOne і бачимо, що порушення тривають», – зазначив Костинский.

Також у Нацраді нагадали, що вони неодноразово зверталися в СБУ щодо порушення телеканалом NewsOne законодавства України.

Нагадаємо, що сьогодні біля будівлі Нацради тривав пікет активістів кількох націоналістичних організацій, які вимагали від регулятора ухвалити рішення про скасування державної ліцензії для телеканалу NewsOne.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?