Науковці назвали найпростіший спосіб здолати депресію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці назвали найпростіший спосіб здолати депресію

Науковці назвали найпростіший спосіб здолати депресію
Джерело:  online.ua

За словами швейцарських науковців, вплив світлом активує ген, який регулює циркадні ритми і тим самим покращує настрій. Вони звертають увагу на те, що така терапія є перспективною для пацієнтів з розладами настрою. Варто зазначити, що дослідники поки не змогли розгадати повний механізм дії світла.

Джерело: Sciencedaily

Вчені розповіли про простий спосіб здолати депресію

Швейцарські вчені наголошують, що світлотерапія в певний інтервал протягом доби буде ефективна для лікування людей з сезонним афективним розладом (SAD).

"Хоча осінньо-зимова хандра знайома майже всім SAD виділяють в окрему категорію, оскільки його симптоми схожі з депресією. Вчені знали, що світлотерапія у людей з SAD є більш ефективною вранці, ніж ввечері, тому вирішили вивчити цю особливість на моделях мишей. Вплив світлом проводили в різний час впродовж ночі, а потім вчені оцінювали поведінку гризунів", - йдеться в повідомленні.

Якими були результати цього дослідження

Як стверджують іноземні вчені, терапія світлом за дві години до "світанку" надавала антидепресивний ефект. Після цього імпульс світла активував в мозку ген циркадних ритмів Period1, який впливає на настрій.

Інші інтервали протягом ночі не показали будь-яких змін.

ОКрім того, наголошується, що видалення Period1 нейтралізувало будь-який позитивний ефект від світлотерапії.

Це означає, що активація Period1 є ключем для регуляції настрою світлом.

Наразі науковці мають намір вивчити механізм детальніше, щоб визначити весь шлях, який призводить до корекції симптомів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?