Науковці попередили про можливість зародження життя на інших планетах
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці попередили про можливість зародження життя на інших планетах

Науковці попередили про можливість зародження життя на інших планетах
Джерело:  online.ua

Вчені з Единбурзького університету неочікувано для всіх дійшли висновку, що бактерії можуть переноситися високошвидкісним вертикальним вітром на значну висоту. Ба більше, вони навіть можуть долати межу космосу.

Джерело: DailyMail

Вчені заявили про ймовірність зародження життя на інших планетах

Іноземні дослідники звертають увагу на те, що наша атмосфера складається з багатьох шарів: тропосфери, стратосфери, мезосфери, термосфери та екзосфери.

Як відомо, умовною межею космосу зазвичай вважають так звану Лінію Кармана, яка знаходиться на висоті трохи більше ста кілометрів.

Досягнення цієї точки дозволило б бактеріям бути захопленими частинками космічного пилу і з надзвичайно високою швидкістю відправитися в глибокий космос. Провідний автор дослідження Арджун Берера розповідає, що вертикальні вітри дмуть на Землі зі швидкістю понад 500 кілометрів за годину. Особливо сильні вони під час геомагнітних бур поблизу північного і південного полюсів, викликаних сонячним вітром. Вони цілком можуть викинути бактерії, здатні виживати в екстремальних умовах, у далекий космос, - йдеться в повідомленні.

За словами вчених, бактерії можуть бути підняті такими вітрами навіть на висоту 150 кілометрів. Не можна не згадати про те, що подібні мікроорганізми були знайдені на зовнішній стороні МКС. Після їхнього дослідження стало зрозуміло, що бактерії прибули з Землі вже після того, як станція була виведена на орбіту.

Фото — unsplash.com

Як стверджує Арджун Берера, вситачить лише декількох біологічних частинок, які виживуть у космосі, покинувши Землю, щоб, потрапивши в відповідні умови, вони змогли зародити життя на іншій планеті.

Навіть якщо ймовірність втечі бактерії з Землі досить низька, наприклад, раз на 50 років, то якщо говорити про планетарні часові масштаби, існує безліч можливостей передачі життя, — наголосив дослідник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?