Науковці штучно виростили дитинча вимираючої тварини
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці штучно виростили дитинча вимираючої тварини

Науковці штучно виростили дитинча вимираючої тварини
Джерело:  online.ua

Каліфорнійський зоопарк став місцем народження первого у Сполучених Штатах південного білого носорога. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Американські дослідники наголосили, що поява на світ дитинча стала можливою завдяки штучному заплідненню.

Цей крок - перший на шляху повного відродження північних білих носорогів. Наразі на планеті залишилося лише двоє представників цього різновиду. Обидва вони - самки. Останній "чоловік" помер близько року тому.

Південних носорогів залишилося 18 тисяч. Їхня популяція також під загрозою, бо за тваринами регулярно полюють браконьєри.

За думкою науковців, носоріг Вікторія може стати однією з шести матерів для своїх північних родичів. У найближчі два десятиріччя фахівці використають їх для вирощування майже зниклого виду. Планується залучити технології штучного запліднення для підтримання популяції.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, науковці представили підбірку виведених людством так званих химер- організмів із генетичним кодом щонайменш двох видів. Зазвичай їх вирощують задля вивчення певних медичних та біологічних питань, розвёязання яких допоможе у лыкуванны хвороб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?