Науковці вигадали рішення однієї з головних проблем майбутнього у космосі
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці вигадали рішення однієї з головних проблем майбутнього у космосі

Науковці вигадали рішення однієї з головних проблем майбутнього у космосі
Джерело:  online.ua

Європейське космічне агентство (ESA) планує відправити на орбіту Землі апарат, який буде збирати космічне сміття. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт установи.

На задум вчених, місія ClearSpace-1 - чотирилапий робот, який буде ловити мертві супутники та подібну техніку. Далі він відправлятиме це сміття в останній політ до атмосфери планети.

Запуск місії планується на 2025 рік. У нього є головна мета - об'єкт Vespa. Той опинився на висоті у 800 кілометрів у 2013 році, коли його віджбурнув апарат Vega. Вага цього уламку сягає близько центнеру.

Такий одноразовий проєкт оцінено у 133 мільйони доларів США.

Фахівці ESA пояснили, що низька навколоземна орбіта забруднена понад 3 тисячами бездіяльних супутників. Кожен з них рухається з дуже великою швидкістю та може нашкодити іншим апаратам, зокрема - Міжнародній космічній станції.

Особливо гострою проблема стане у найближчі десятиріччя, коли кількість апаратів на орбіті зростатиме з невпинною швидкістю.

Як повідомляв ONLINE.UA, робота-пса, розробленого компанією Boston Dynamics, відправили на службу у поліцію. Там він пройшов певні випробування, які показали, наскільки доцільно користуватися такою технікою у правоохоронних органах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?