Науковці з Китаю виявили на Місяці свідчення існування води
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці з Китаю виявили на Місяці свідчення існування води

Науковці з Китаю виявили на Місяці свідчення існування води
Джерело:  online.ua

Перебуваючи з місією на Місяці, китайський зонд Chang'E-5, провів спостереження за навколишніми місячними каменями, ці спостереження виявилися надзвичайно цінними. На спектроскопічних зображеннях реголіту знайшли докази наявності на супутнику води.

Джерело: Science Alert

Хоча вчені й раніше бачили докази наявності води на Місяці, це було або з орбіти, з космічних кораблів, або зразки, повернуті на Землю. Цей новий доказ є першим, коли-небудь знайденим за результатами вимірювань in situ (на місці).

Цей прорив підтверджує попередні висновки про те, що на Місяці може бути відносно багато води, пов’язаної з мінералами верхнього шару пилу та щебеню на поверхні єдиного природного супутника планети Земля.

Вода – надзвичайно цінний ресурс у космосі. Серед важливих наслідків її наявності називають те, що майбутні колоністи можуть використовувати її для отримання кисню, палива та, власне, самої води. Поверхня Місяця і справді неймовірно суха, за земними стандартами, і добути воду непросто.

Дослідження зразків позаземного ґрунту з Місяця

Починаючи з грудня 2020 року, коли китайці зрештою доставили місячний реголіт на Землю, вони ведуть дослідження отриманих зразків позаземного ґрунту. Окрім того, науковці активно використовують дані, які зонд "Чан'е-5" зібрав на поверхні супутника.

Відомо також, що дослідники спостерігали за спектральними даними, які "Чан'е-5" отримав, фіксуючи відбивання світла від поверхні Місяця на місці посадки. Це вдалось завдяки застосуванню можливостей пристрою. Lunar mineralogical spectrometer (LMS). Апарат зміг "розгледіти" сигнали води у спектрі на довжині близько 3 мікронів. Дослідники переконані, що цінні молекули H2O з'являються у реголіті завдяки сонячному вітру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?