Науковці знайшли ще одну запоруку щасливого шлюбу — ви будете здивовані
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці знайшли ще одну запоруку щасливого шлюбу — ви будете здивовані

Науковці знайшли ще одну запоруку щасливого шлюбу — ви будете здивовані
Джерело:  online.ua

Неочікувано для всіх у генах закоханих пар, які називають свої стосунки щасливими, науковці знайшли дещо спільне. Тепер дослідники переконані, що запорука щасливого та міцного шлюб може ховатися у ДНК людини. Ні для кого не секрет, що стосунки чоловіка та жінки будуються на спільних цінностях, поглядах, фізичному потязі, однак вчені вперше заговорили про те, що гени також відіграють вирішальну роль, яку важко переоцінити. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання The Independent.

Дослідники опитали 200 пар віком від 37 до 90 років. Вони хотіли з’ясувати, чи почуваються чоловіки та жінки щасливими у шлюбі. Після цього люди надавали зразки своєї слини.

"Під час дослідження вчені звернули увагу на генотип GG, який містився в рецепторах серотоніну – гормону любові та задоволення. Люди, які мають таку комбінацію генів здатні на співчуття, більш комунікабельні та емоційно стабільні. Дослідники дійшли висновку, що 4% варіантів задоволення у шлюбі можна пояснити саме генетичними причинами", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що результати цього резонансного дослідження вперше продемонстрували зв’язок між генотипом GG та успішністю подружнього життя.

Не можна не згадати й про те, що нещодавно канадські вчені намагалися знайти відповідь на запитання, яке хвилює багатьох людей — чому ж насправді закохані, які вірили, що проживуть все життя разом, неочікувано для всіх вирішують розлучитися. За словами психологів, душевна близькість і взаєморозуміння важливіші для романтичних відносин, ніж відсутність негативу – тривоги та сварок.

"Відносини швидше припинялися у тих, хто мало цікавився партнером і неохоче ділився з ним або з нею інформацією про себе. Вчені кажуть, що людям в парі може не вистачати близькості, і не варто це ігнорувати, навіть якщо немає ознак нерозуміння чи частих сварок", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA розповідав,  як навчитися всі 24 години на добу проводити зі своїми коханими людьми,  щоб уникнути сварок, образ і непорозумінь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?