Науковці зробили нове революційне відкриття щодо історії Америки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці зробили нове революційне відкриття щодо історії Америки

Науковці зробили нове революційне відкриття щодо історії Америки
Джерело:  online.ua

Команда бразильський, французьких та американських науковців дійшла висновку, що люди могли заселити Південну Америку близько 27 тисяч років тому. Що важливо розуміти, це на 12 тисяч років раніше, ніж вважали дотепер. Це відкриття стало результатом дослідження ювелірних виробів, зроблених з кісток вимерлих лінивців.

Джерело:  The Guardian

Коли люди заселили Америку — революційне відкриття вчених

За словами дослідників, їм довелося проаналізувати трикутні та краплеподібні підвіски з кісток лінивців. Вони звернули увагу на те, що різьблені та відполіровані форми і просвердлені отвори зробили навмисно.

Прикраси були знайдені в печері Санта-Еліна в центральній Бразилії. На думку науковців, їм приблизно 25-27 тисяч років.

Тепер у нас є вагомі докази того, що ми повинні переглянути наші уявлення про міграцію людей до Америки, – виступила з коментарем одна із авторок дослідження та археологиня університету Сан-Карлос Міріан Ліза Алвес Форанчеллі Пачеко.

Вона також уточнила, що прикраси знайшли приблизно 30 років тому в центральній Бразилії, однак подібне дослідження провели вперше.

Чому вчені дійшли таких висновків

За словами вчених, ймовірність того, що люди знайшли та вирізали прикраси через тисячі років після загибелі лінивців, вони одразу відкинули.

На переконання дослідників, прикраси могли виготовити в інтервалі від кількох днів до декількох років після смерті тварин, ще до того, як кістки скам’яніли.

Ми вважаємо, що це були особисті предмети, можливо, прикраси для власного вжитку, – зазначив палеонтолог університету Сан-Карлос Таїс Рабіто Пансані.

Що важливо розуміти, гігантські наземні лінивці, з кісток яких виготовлені прикраси, були одними з найбільших істот Південної Америки. Їхня довжина сягала до 3-4 м. Вони важили понад 450 кг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?