Який хліб допоможе схуднути та зменшити талію — відповідь вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Який хліб допоможе схуднути та зменшити талію — відповідь вчених

Який хліб допоможе схуднути та зменшити талію — відповідь вчених
Джерело:  online.ua

В результаті нового дослідження іноземним науковцям вдалося дізнатися, що цільнозерновий хліб може допомогти зменшити область талії на декілька сантиметрів.

Джерело: Express

Науковці пояснили, який хліб пришвидшить процес схуднення

Ми доволі часто чуємо про те, що саме хліб у раціоні гальмує процес схуднення.

Однак, як вдалося з'ясувати вченим, цільнозерновий пшеничний хліб може допомогти суттєво зменшити кількість жиру на животі.

Учасниками цього дослідження стали 50 японців, які протягом 12 тижнів вживали рафінований пшеничний хліб та цільнозерновий пшеничний хліб.

Після цього іноземні вчені зібрали та проаналізували зразки крові, а також кожні 6 тижнів проводили комп'ютерну томографію (КТ) для спостереження за учасниками.

Науковці звертають увагу на те, що наприкінці дослідження рівень вісцерального жиру у групі, що їла цільнозерновий пшеничний хліб значно знизився.

За словами фахівців, протягом 3 місяців живіт зменшився на 4 сантиметри. Інші ж учасники не отримали позитивних результатів.

Фото — unsplash.com

Що важливо знати про вісцеральний жир

Іноземні науковці звертають увагу на те, що вісцеральний жир, також відомий як жир на животі, накопичується глибоко всередині вашої черевної порожнини, оточуючи деякі життєво важливі органи, до прикладу печінку та підшлункову залозу.

Якщо нічого з цим жиром не робити та не намагатися його зменшити, то згодом це може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, від хвороб серця до діабету. Дієта на цільнозерновому пшеничному хлібі може дійсно сприяти запобіганню ожиріння, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?