Науковці з'ясували вплив часу вживання кави на здоров'я та сон
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці з'ясували вплив часу вживання кави на здоров'я та сон

Науковці з'ясували вплив часу вживання кави на здоров'я та сон
Джерело:  online.ua

Команда науковців оприлюднила доповідь про дослідження щодо впливу кави на здоров’я та сон людини. У центрі дослідження була відмінність у впливі вживання в різний час доби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на документ Institute for Scientific Information on Coffee, неурядової організації з вивчення кави.

За даними дослідників, 300 міліграмів кофеїну (близько трьох чашок кави) щодня підвищують увагу, реакцію точність і пам’ять на роботі у перші три дні недосипу.

Робітники нічної зміни можуть отримати завдяки напою покращену психомоторну здібність та пильність. Де-факто дві чашки кави аналогічні відпочинку на пів години.

Експерти додали, що близько 400 міліграмів кофеїну можна вживати щодня як частину здорового харчування, однак вагітним чи жінкам-годувальницям варто обмежитися 200 міліграмами.

Кава здатна боротися з систематичною сонливістю, викликаною зміною часових поясів. Утім, необхідно ретельно вибирати час її вживання заради запобігання загострення безсоння. Напій може скоротити фазу повільного сну, змінити його якість в цілому та збільшити час, необхідний для засипання.

Вплив кофеїну не завжди прямо пропорційно залежить від його кількості. Він може впливати по різному на людину ввечері відповідно до обсягів, вжитих упродовж доби, а також відповідно до особливостей організму.

Пікова концентрація тримається через 15-120 хвилин після вживання й може триматися кілька годин, залежно від швидкості засвоєння. Особам, чутливим до кофеїну, варто не вживати його за шість годин до сну, аби не робити шкоди на відпочинок.

Як повідомляв ONLINE.UA, чимало людей полюбляють насолодитися філіжанкою кави вранці перед сніданком, однак не так вже й багато із нас знають про те, що вживання цього ароматного напою натщесерце може мати потенційно небезпечні побічні ефекти. Щоб з’ясувати це іноземні вчені влаштували дослідження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?