Навальний заявив про візит Пригожина до його колонії та вербовку ув'язнених
Категорія
Світ
Дата публікації

Навальний заявив про візит Пригожина до його колонії та вербовку ув'язнених

Навальний заявив про візит Пригожина до його колонії та вербовку ув'язнених
Джерело:  online.ua

За словами російського опозиційного політика Олексія Навального, якого диктаторський режим РФ на чолі із Володимиром Путіним, засудив до позбавлення волі у колонії суворого режиму ІК-6 у Мелехово Володимирської області, до його колонії приїздив керівник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин для вербування в'язнів на війну проти України.

Джерело: Instagram-сторінка Олексія Навального

Як Пригожин особисто вербує зеків для війни проти України  

Виявляється, і до мене в колонію приїжджав кухар Путіна Пригожин для того, щоб вербувати зеків у свої бойові загони ад'ютанта Попандопуло. Очевидець розповідає: "Прилетів на гелікоптері, усіх зеків зібрали на стадіоні разом із начальством. Пригожин на зріст маленький, лисий. Сказав: "Я сам відмотав 10 років, кличу вас стати моїми штурмовиками. Через півроку кожному випишу помилування, у вас 5 хвилин на роздуми, - розповів Навальний.

За словами ув'язненого російського опозиціонера, Пригожину під час цього візиту вдалося завербувати близько 80-90 осіб.

Він також додав, що пізніше була і друга хвиля вербування. Коли саме був візит Пригожина, Навальний не уточнив.

У той же час голова Міноборони країни-агресорки Сергій Шойгу вже заявив, що потрібно збільшити російську армію до 1,5 млн військовослужбовців та підвищити граничний вік призову в РФ.

За його словами, чисельність Збройних сил РФ необхідно довести до 1,5 млн військовослужбовців. Він уточнив, що 670 тисяч із цих півтора мільйона мають становити контрактники.

Шойгу додав, що в Росії планують поетапно збільшити вік призову громадян на строкову службу з 18 до 21 року, а граничний – підвищити до 30 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?