Путін готовий до тривалої війни і нових наступів — генсек НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін готовий до тривалої війни і нових наступів — генсек НАТО

Путін готовий до тривалої війни і нових наступів — генсек НАТО
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, армія РФ готується до затяжної війни в Україні, а члени Альянсу, які підтримують Київ, повинні продовжувати надсилати зброю, поки російський диктатор Володимир Путін не усвідомить, що остаточно програв на полі бою й не зможе перемогти Україну силою.

Джерело:  AFP

Генсек НАТО попередив про плани Путіна щодо України

Як вважає Столтенберг, міжнародна спільнота не повинна недооцінювати країну-агресорку.

Росія планує довгу війну. Ми бачимо, що вони мобілізують більше сил, що вони готові зазнавати великих втрат, що вони намагаються отримати доступ до більшої кількості зброї та боєприпасів. Ми маємо розуміти, що президент Путін готовий до тривалої війни і нових наступальних операцій, - попередив лідер Альянсу.

На переконання Столтенберга, цілком можливо, що ця війна закінчиться за столом переговорів, як і більшість воєн", однак НАТО повинен зробити все можливе, що головні інтереси України та її територіальна цілісність були збережені.

Найоперативнійший шлях досягти цієї мети – надавати Україні військову підтримку, щоб Путін нарешті усвідомив, що він не може перемогти на полі бою, а повинен сісти за стіл переговорів і вести переговори в дусі доброї волі, - заявив лідер Альянсу.

За його словами, досі "триває дискусія" про постачання ракетних батарей Patriot, однак додав, що члени блоку повинні бути впевнені, що в них достатньо боєприпасів і запасних частин, щоб зброя, відправлена досі, працювала.

Ми ведемо діалог між союзниками про додаткові системи, але стає все більш важливим забезпечити працездатність усіх поставлених систем, – підсумував Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?