Навального помістили у СІЗО з нелюдськими умовами утримання
Категорія
Політика
Дата публікації

Навального помістили у СІЗО з нелюдськими умовами утримання

Навального помістили у СІЗО з нелюдськими умовами утримання
Джерело:  online.ua

Головного ворога очільника Кремля Володимира Путіна та лідера російської опозиції Олексія Навального 18 січня помістили у московський слідчий ізолятор "Матросская тишина". Варто звернути увагу на те, що після арешту Хімкінським районним судом, політика розмістили в тримісній камері карантинного відділення, де він буде знаходитися один, оскільки після прибуття з-за кордону повинен пройти 14-денний карантин. Ці дані першим підтвердив секретар Громадської наглядової комісії Москви Олексій Мельников, який відвідав опозиціонера в СІЗО, передає ONLINE.UA з посиланням на видання "Медуза".

Як стверджує Мельников, в камері, де наразі утримують Навального, є холодильник, електричний чайник, телевізор і гаряча вода. Окрім того, лідеру російської опозиції навіть видали необхідні постільні приналежності, посуд і гігієнічний набір.

"Олексій Анатолійович завив комісії, що він радий знову опинитися на батьківщині і подякував за підтримку", — каже Олексій Мельников.

За словами самого Навального, з боку співробітників установи моральний і фізичний тиск на нього не здійснюється.

Однак ще одна представниця Громадської наглядової комісії Марина Литвинович зазначила, що насправді російський політик потрапив у слідчий ізолятор з нелюдськими умовами утримання. Вона охарактеризувала СІЗО "Матросская тишина" як "дуже суворе, в якому контролюється кожен крок, кожен рух ув'язненого". Окрім того, Литвинович також розповіла про проблеми з медичною допомогою у цьому слідчому ізоляторі. Як стверджує представниця комісії, ув'язнені ізолятора неодноразово скаржилися, що їм не проводять необхідні обстеження і не вивозять в лікарні.

"Людина, яка там знаходиться, стає фактичною "власністю" керівництва установи", — наголосила Марина Литвинович.

Нагадаємо, Олексія Навального хочуть засудити у справі про шахрайство. Слідчий комітет РФ ще 8 років тому порушив кримінальну справу проти російського політика і його брата Олега за заявою генерального директора компанії "Ів Роше Схід" (російської філії Yves Rocher) Бруно Лепру. За версією СК, компанія Навальних надавала "Ів Роше" послуги за завищеними цінами, через що їй було завдано збитків в 55 млн рублів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  суд над Навальним влаштували прямо в відділі поліції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?