Суд над Навальним влаштували прямо в відділі поліції. Його адвоката про засідання повідомили за хвилину
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд над Навальним влаштували прямо в відділі поліції. Його адвоката про засідання повідомили за хвилину

Суд над Навальним влаштували прямо в відділі поліції. Його адвоката про засідання повідомили за хвилину
Джерело:  online.ua

У Росії раптово призначили суд над опозиціонером Олексієм Навальним на 18 січня. Правда, судове засідання з незрозумілих причин влаштували прямо в відділі поліції в УВС Хімки, куди політика привезли після затримання в аеропорту по його прильоту з Німеччини. Правозахисниці опозиціонера Ользі Михайлової повідомили про засідання буквально за хвилину до його початку. Сам Навальний назвав те, що відбувається, дивним абсурдом і повним беззаконням, яке в черговий раз продемонструвала російська влада. Фото і відео з "виїзного" засідання суду над Навальним були опубліковані на його сторінці в Тwitter, передає ONLINE.UA.

"Чому засідання відбувається в поліції? Я не розумію. Чому нікого не повідомили, чому не дали жодної повістки? Просто демонстративно розірвали і викинули на смітник Кримінально-процесуальний кодекс. Це неможливо - то, що відбувається тут. Це просто найвищого ступеня беззаконня", - прокоментував Навальний ситуацію.

Важливо відзначити, що до засідання суду до Навального не пускали адвокатів протягом усього часу після його затримання. ФСВП просить суд заарештувати оппозіцінера до засідання по заміні йому умовного терміну на реальний по справі "Ів Роше", призначене на 29 січня. Якщо суд задовольнить вимогу ФСВП, Навальному призначать реальний термін в 3,5 роки за вирахуванням 10 місяців, які він провіів під домашнім арештом у цій справі.

Як відомо, Навальний, який проходив лікування в Німеччині після отруєння бойовою отрутою "Новачок", повернувся в Росію 17 січня. Російська влада і силовики ретельно підготувалися до його зустрічі в аеропорту, де опозиціонера по прильоту відразу ж затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженому за злочин. Весь світ відреагував на затримання Навального. США і лідери країн Євросоюзу вимагають його негайного звільнення. Вони розцінюють арешт Навального як виклик Путіна всьому російському народу і нагадують, що впевнені в собі політичні лідери не бояться конкуруючих голосів. У Росії вже відреагували на вимогу. Скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова порадила світовим лідерам зайнятися проблемами в своїх країнах. Вранці 18 січня стало відомо, що затриманий Навальний знаходиться в відділенні поліції в підмосковному місті Хімки.

Нагадаємо, Навального хочуть засудити у справі про шахрайство. Слідчий комітет РФ ще в 2012 році порушив кримінальну справу проти російського політика і його брата Олега за заявою генерального директора компанії "Ів Роше Схід" (російської філії Yves Rocher) Бруно Лепру. За версією СК, компанія Навальних надавала "Ів Роше" послуги за завищеними цінами, через що їй було завдано збитків в 55 млн рублів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лавров обурений реакцією світу на арешт Навального. Він зажадав, щоб світові лідери не зверталися до Росії в хамському тоні і дав зрозуміти, що офіційна Москва не збирається розслідувати отруєння Навального, так як нібито для цього немає ніяких підстав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?